• Gratis verzenden vanaf €50
  • Ecologisch voor mens en dier
  • Diverse betaalmethodes
  • IDEAL betaling

Fermenteren


 

We hebben allemaal het luxe probleem bij een goed functionerende dus veel opbrengende moestuin, dat we meer groente opbrengst hebben dan we kunnen opeten. Je kunt uitdelen naar je familie, vrienden of het doneren aan de voedselbank.

Een andere oplossing is fermenteren. Dit lijkt niet zo gemakkelijk om te doen. Maar met een beetje hulp kan dit echt! Het is echt een aanrader om te gaan fermenteren.  Dus voor iedereen die wel fermenteren wil proberen maar er toch een helpende hand erbij wil hebben heb ik in mijn webshop een aantal kant-en-klare fermentatiesets staan om zo het fermentatieproces te beoefenen. Ben je al wat meer geoefend dan is bijvoorbeeld zuurkoolkit aan te raden. Maar fermenteren kun je ook met je etensresten om je tuin te bemesten. Bekijk de Bokashi keukenemmer eens!

Complete kit om zelf zuurkool te maken. Deze RotPot wordt geleverd met een authentieke kruidenmix

Deze kit bevat alle materialen en grondstoffen (behalve de kool natuurlijk) om snel te starten.

Fermenteren in plaats van compost maken!

De binnen composteerder is een uitvinding uit Japan! Bokashi betekent "gefermenteerd organisch materiaal". De Bokashi-methode in een luchtdichte bak is een supersnel verzuringsproces met behulp van effectieve micro-organismen.