• Gratis verzenden vanaf €50
 • Ecologisch voor mens en dier
 • Diverse betaalmethodes
 • IDEAL betaling


Moestuin


Je moestuin goed onderhouden is veel werk maar ook heel vervullend. Het geeft rust en je krijgt een gevoel dat je dichterbij de natuur komt te staan. En de grootste beloning is wanneer je kunt gaan oogsten.  Op deze pagina van de website staan allerlei methodes om je oogst te kunnen gaan verwerken. Maar ook om te starten met de moestuin in het groot of  klein! Ook ik heb een moestuin en zal jullie via mijn blog en Instagram ervan op de hoogte houden. 


Als je met een moestuin wilt starten dan ga je gewoon met inzaaien beginnen. Maar niet alle groentes willen buren van elkaar zijn.  In dit PDF bestand staan alle vriendjes en vijanden beschreven. Dus wil je goed starten dan is dit bestand zeker een aanrader om bij de hand te houden

Fermenteren

We hebben allemaal het luxe probleem bij een goed functionerende dus veel opbrengende moestuin, dat we meer groente opbrengst hebben dan we kunnen opeten. Je kunt uitdelen naar je familie, vrienden of het doneren aan de voedselbank.

Lees verder

Oesterzwammen

Koffiedik: donkerbruine drab, weg ermee? Nee, niet doen! Koffiedik is namelijk de perfecte grondstof voor het kweken van heerlijke oesterzwammen. Dit komt door de universele en voedingsrijke schimmelbodem. Met de Fungi Factory Growkit kan je eenvoudig en snel aan de slag, ook als je weinig koffie drinkt. Je werkt met kleine hoeveelheden per keer en ontvangt in ruil daarvoor mooie, lekkere paddenstoelen.

Slim tuinieren, ongecompliceerd koken, tijd overhouden om in de zon te zitten tussen de courgettes en de kolen: dat is de filosofie in de Moestuin van Mme Zsazsa.

 

Druppel per druppel: Door middel van de afzonderlijk geplaatste druppelaars, ontvangt de plant het kostbare water direct op de grond. Het automatische zonnebesproeiingssysteem zorgt voor intelligente en efficiënte watertoevoer.

  Fermenteren in plaats van compost maken!

  De binnen composteerder is een uitvinding uit Japan! Bokashi betekent "gefermenteerd organisch materiaal". De Bokashi-methode in een luchtdichte bak is een supersnel verzuringsproces met behulp van effectieve micro-organismen.

  Kleine tafelkas

  Je ziet in elke moestuin een kweekkas staan. Ze zijn prachtig en superhandig. Maar wat moet je als je een klein tuintje hebt en niet te veel opslagruimte?  dan wil je toch opkweken maar niet de hele winter met grote bakken opgescheept zitten.  Dan kun je ervoor kiezen om zelf een kweekkasje op je tafel te maken.  Dit is handig, goedkoop en praktisch.

   

  Lees verder