• Gratis verzenden vanaf €50
  • Ecologisch voor mens en dier
  • Diverse betaalmethodes
  • IDEAL betaling


Moestuin


Je moestuin goed onderhouden is veel werk maar ook heel vervullend. Het geeft rust en je krijgt een gevoel dat je dichterbij de natuur komt te staan. En de grootste beloning is wanneer je kunt gaan oogsten.  Op deze pagina van de website staan allerlei methodes om je oogst te kunnen gaan verwerken. Maar ook om te starten met de moestuin in het groot of  klein! Ook ik heb een moestuin en zal jullie via mijn blog en Instagram ervan op de hoogte houden. Fermenteren

We hebben allemaal het luxe probleem bij een goed functionerende dus veel opbrengende moestuin, dat we meer groente opbrengst hebben dan we kunnen opeten. Je kunt uitdelen naar je familie, vrienden of het doneren aan de voedselbank.

Lees verder


Oesterzwammen

Koffiedik. Het is drap, weg ermee. Nee niet doen! Het is zonde. Koffiedik is de perfecte grondstof voor het kweken van oesterzwammen en het is hot en happening.
Wist je bijvoorbeeld dat la place tonnen koffiedik laat kweken en dat de oesterzwammen uiteindelijk weer geserveerd worden in het restaurant? Iets wat in Zimbabwe al veel eerder gedaan werd, is nu komen aanwaaien in Nederland. Nu ben jij aan de beurt! 

lees verder


Druppelsysteem op zonnecel

Druppel per druppel: Door middel van de afzonderlijk geplaatste druppelaars, ontvangt de plant het kostbare water direct op de grond. Het automatische zonnebesproeiingssysteem zorgt voor intelligente en efficiënte watertoevoer.

De schoonheid van het esotec zonnewatersysteem Waterdrops is de zelfstandige operatie. Houd de voerslang gewoon in een emmer of watertrechter en plaats de irrigatieslang evenals de druppels zoals u dat wenst. Vervolgens plaatst u de zonne-module in de richting van de zon en de rest neemt de elektrische pomp over. Aangedreven door de vrije en milieuvriendelijke zonne-energie heeft dit de water verdunstungsminimiert direct in de grond onder de plant - druppel voor druppel en de individueel instelbare flow.

Lees verder


Kleine tafelkas

Je ziet in elke moestuin een kweekkas staan. Ze zijn prachtig en superhandig. Maar wat moet je als je een klein tuintje hebt en niet te veel opslagruimte?  dan wil je toch opkweken maar niet de hele winter met grote bakken opgescheept zitten.  Dan kun je ervoor kiezen om zelf een kweekkasje op je tafel te maken.  Dit is handig, goedkoop en praktisch.

 

Lees verder