• Gratis verzenden vanaf €50
  • Ecologisch voor mens en dier
  • Diverse betaalmethodes
  • IDEAL betaling

Diatomeeraarde


Diatomeeënaarde: voor natuurlijke bestrijding van luizen en andere parasieten in vacht of verenkleed en tevens een voedingssupplement.


De diatomeeënaarde bestaat feitelijk uit 150 miljoen jaar oude eencellige schelpdiertjes met een skelet van bijna 100 % silicium en nog 15 andere sporen elementen.
Binnen de natuurgeneeskunde ziet men het als een versterker van het algehele gestel, dus onmisbaar om een behandeling tot een succes te maken. Een multi-toepasbaar product en puur natuur.

-Werking bij parasieten:
De diatomeeënaarde onttrekt door zijn structuur enorm veel vocht en heeft daarmee een enorm drogend effect op zijn omgeving.
Als je het onder de microscoop bekijkt bestaat het uit allemaal deeltjes van skeletten van de schelpdiertjes die op glassplinters lijken.
Tezamen maakt dit dat je het kunt inzetten als natuurlijke bestrijder van luizen en andere diertjes, welke zich in vacht of verenkleed van dieren kunnen nestelen en daar vaak veel ongemak veroorzaken.
De huid van deze luizen en andere diertjes raakt beschadigd door de scherpe deeltjes en daarnaast krijgen ze een chronisch vocht tekort.
Dit is ook waarom dieren in het zand rollen wanneer ze van deze lastpakken proberen af te komen.
Zand bevat veel silicium, maar vanwege de zeer fijne structuur van de diatomeeënaarde werkt dit beter en kun je het gericht inzetten.

 

 

Diatomeeënaarde kan desgewenst onbeperkte tijd aan de voeding worden toegevoegd, of als kuur 2 à 3 maanden dagelijks geven / 1 à 2 x per jaar. (o.a. vanwege de cyclus van de darmparasieten)
 -Honden onder 20 kg 2 theelepels
- Honden boven 20 kg 1 eetlepel
- Honden boven de 40 kg 2 eetlepels
- Katten 1 theelepel
- Kittens 1/2 theelepels
- Kippen 5 % van het rantsoengewicht

-Andere toepassingen:
-Natte hoefproblemen.
-Verjaagt mieren: leg een hoopje over de ingang van hun hol.
-Pissebedden: strooi het plaatselijk.
-Weert slakken: strooi of leg barrières in de plantenbedden.
-Ook vliegen zijn niet blij met een omgeving waar diatomeeën liggen.