• Gratis verzenden vanaf €50
  • Ecologisch voor mens en dier
  • Diverse betaalmethodes
  • IDEAL betaling

Recepten


Ik ben verzot op koken en dus probeer ook graag recepten uit en maak ook nieuwe recepten. De recepten zijn allemaal gebaseerd op de producten uit mijn moestuin maar ook uit mijn leven. Wij zijn in ons gezin met veel mensen dus ook veel smaken. Maar mijn favoriete keuken is met stip op nummer 1 de Aziatische keuken. Op nummer twee staat de mediterrane keuken. Maar variatie is de beste stimulans voor de smaakpapillen!  Eet smakelijk!


Als je kippen zoveel eieren leggen dat je niet meer weet wat je ervan moet maken probeer dan is deze heerlijke advocaat op basis van wodka.  De mix met de wodka haalt meteen het muffige imago dat dit een oma's drankje is eraf! Je vrienden zullen verrast kijken als ze dit oplepelen met een toefje slagroom.

Rating: 0 sterren
0 stemmen
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Soms denk je "ik wil er nog iets bij maken maar wat" dan is deze saus wel geschikt. Hij is gemakkelijk te maken. Maar je hebt wel wat kruiden hiervoor nodig. Maar ja die kun je nooit genoeg hebben. Lekker als extra sausje bij een rijst gerecht.

Als je zo dapper bent om broccoli te telen in je kleine moestuin wil je natuurlijk wel dat je er een heerlijk gerecht van kan maken. Daarom een heerlijke broccolisoep deze week in de recepten erbij!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Met eieren kun je eindeloos variëren. Maar een klassieke eiersalade blijft nooit lang onaangeroerd in de koelkast staan!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Op vrijdagavond heerlijk op de bank nog wat televie kijken en iets willen knabbelen met een gezonde twist dan kies je voor de chips om te dippen in guacamole. Snel klaar te maken en heerlijk fris met een kleine pittige bite. 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Witlof is niet bij iedereen een favoriete groente maar met dit recept krijgt je zelfs de slechte eter lekker aan tafel. Probeer het maar het een keer!

De kokos in dit gerecht geeft het net een twist eraan wat maakt dat het gerecht een Caraïbisch tintje heeft gekregen. Je kunt het met rijst, noedels of gewoon met aardappelen eten. Maar iets meer koken en voor twee dagen is het ook een heerlijk gerecht

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Komkommer is een heerlijk om een bijgerecht van te maken.  Maar ze kunnen niet zo lang liggen. Daarom een recept om de komkommer toch ook in de winter te kunnen eten zonder dat je er de hoofdprijs voor betaald hebt. 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Komkommer kun je op vele manieren klaarmaken. Maar kort gefermenteerd met  de pickle-pers en wat heerlijke kruiden en smaken en je smaakpapillen dansen in je mond bij dit gerecht.

Soms wil je smakelijk maar ook snel voedzaam eten. En heb je in je moestuin allerlei beetjes groente staan maar niet genoeg voor een grote maaltijd. Maak er dan eens een maaltijdsalade van in de vorm van een pokebowl. Met dit recept hoop ik je inspiratie te geven om een salade te maken en er ook mee te durven variëren. Zoals i.p.v. schapenkaas ansjovis te gebruiken. Of nog een paprikaatje erbij te snijden. 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Pickles maken.

Als we zeggen pickles maken denken we aan augurken, zilveruitjes en als je een beetje verder denkt misschien ook nog paprika en misschien ook nog atjar. Maar er is zoveel meer om te pickelen. Wij hebben voor jullie een start gemaakt door op te schrijven hoe je moet pickelen en welke kruiden je daarvoor kunt gebruiken. Maar ook ideeën voor andere soorten groentes. Maar je kunt ook fruit gebruiken zoals mango! Dus pickelen maar!

Een gerecht met 3 soorten groente uit eigen moestuin! Je kunt hier eindeloos variaties mee maken. een vegetarische versie of eentje met witvis of zalm. Of met een paar lekkere gekookte eitjes natuurlijk van je eigen kipjes. Dit gerecht is een dus een mooi basis gerecht in je keuken.

Rabarber is een eenvoudige plant om te kweken in je tuin. Met veel zon is hij dankbaar en zal dan prachtig rood kleuren. Scheur de rode stengels van de plant af en je hebt daarna talloze recepten om van de rabarber te maken. Maar mijn recept van  rabarber met custard is heerlijk om door een toetje te roeren/

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Dit recept is niet alleen eenvoudig maar voedzaam en smaakvol. Als je de snijbieten vervangt door andere slinkgroentes zoals andijvie, spinazie of sla dan kun je blijven variëren. Wil je het niet vegetarisch maken dan probeer eens gerookte spekreepjes of gerookte kippenreepjes er doorheen. 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Dit  recept heb ik een aantal jaren geleden geleerd op een workshop! Het is altijd gegarandeerd een succes als je heerlijk vers Italiaans wil eten. Zet dit je kinderen, gasten of jezelf voor en je hebt heerlijk italiaans gegeten. 

Wat is nu heerlijker dan met je eigen verse thee van je eigen theeplant op de bank te zitten en even alle stress van je af laten glijden. Hier is beschreven hoe je dit van je eigen theeplant verschillende theesoorten kunt maken

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Geen filmavond is compleet zonder een lekker dipsaus bij je chips, worteltjes, bleekselderij of komkommer.

Dit dipsausje gaat je smaakpapillen een dansje laten maken

 

Op zondagmorgen mag je extra verwend worden met dit lekker brood. Je bakt je eigen broodbakmachine en wordt wakker met de geur van vers brood! Het ultieme zondag gevoel