• Gratis verzenden vanaf €50
  • Ecologisch voor mens en dier
  • Diverse betaalmethodes
  • IDEAL betaling

Durf te veranderen!

Gepubliceerd op 1 augustus 2021 om 20:47

Durf te veranderen!

 

Hoe ben ik in hemelsnaam verzeild geraakt in de wereld van ecologisch, upcyclen en recyclen? Waar is het begonnen en waar ga ik naar toe en waar wil ik naar toe.

Net zoals vele mensen om mij heen is mijn pad in het leven niet altijd gemakkelijk geweest. Na jaren getrouwd te zijn geweest te gaan scheiden met 3 jonge kinderen maakt niet alles gemakkelijk maar wel rijker. Autonomie en zelfstandigheid zijn dan eigenschappen die je door het leven heen slepen. Alle ballen in de lucht houden en zorgen voor iedereen om je heen ( zelfs in je beroep) heeft toch nooit mijn kleine zacht roepende stem in mijn hoofd kunnen kalmeren dat ik een verandering in mijn leven wilde gaan maken. Een sluipende chronische ziekte die ik al jaren bleek te hebben heeft mij heel hard wakker geschud. En mijn zachte stem in het hoofd die riep om verandering de ruimte gegeven om luider te worden. Ik zag iedereen consumeren en jagen naar materialisme terwijl de rust en vervulling van je leven van binnenuit moet komen.  Maar bij het vervullen van deze behoefte is het dan ook fijn als je een partner vindt die dit support en deze visie ook heeft in het leven. En je ook wil meehelpen om dit te gaan realiseren.

Nu was het afgelopen jaar een struggle in mijn hoofd om mijn verlangen en doel vorm te gaan geven. Ik merkte dat ik gevoelig ben voor de ruis uit mijn omgeving en hierdoor toch steeds van mijn pad afdwaalde. Ook zit ik in een leeftijdsgroep waar de mensen het niet zo erg interesseert, milieu, moeder aarde, minder vlees eten, recyclen. Mijn leeftijdsgroep ziet de milieu bewuste 20- en 30tigers als hipsters met baarden en meedoen aan een hype. Ik hoor vaak; ze werken niet zo veel en hebben te veel tijd over. Daarom gaan ze in de hype mee.

Ik wil niet alleen mensen inspireren om milieubewuster te gaan worden maar ook laten zien dat je er niet erg veel geld voor nodig hebt om hiermee een begin te kunnen maken en dat de veranderingen die je maakt iedereen niet alleen bewuster maakt van de natuur en onze voetafdruk erin maar dat het je ook een verrijking in je leven gaat geven. Door deze verandering stap je uit de consumptiemaatschappij.

Veranderingen in gedachte en gedrag moet je in kleine stapjes zetten. Ik ben bewuster gaan nadenken over wat laten we nu na aan onze volgende generatie. Door kleine stappen te maken ben ik er van overtuigd dat iedereen eraan kan bijdragen.  En er zijn nogal wat voorbeelden van kleine stapjes te geven zoals ecologisch wasmiddel, minder lang douchen of van kliekjes van je eten een nieuw gerecht  maken.

En eindelijk een jaar na het starten van mijn bedrijf heb ik een eenvoudig antwoord. We moeten zuinig zijn op de aarde. Iedereen -ook ik- consumeren te veel. We gooien teveel weg wat goed is en gaan niet zuinig en doordacht genoeg om met de schatten van moeder aarde! Ik hoef niets meer te bewijzen in het leven en ga niemand overtuigen om veranderingen te gaan maken MAAR….. denken als een steentje dat in het water gegooid wordt. De cirkel wordt steeds groter en zo gaan er steeds meer mensen aan mijn visie meedoen!

IngridBeckCreations

Wijchen, 1 augustus 2021.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.