• Gratis verzenden vanaf €50
  • Ecologisch voor mens en dier
  • Diverse betaalmethodes
  • IDEAL betaling

Blog


Augustus 2022

Wanneer genereer je genoeg inkomsten?

Als je een bedrijf begint dan denk je vooral aan omzet, inkomsten, kosten enz. en als je maar genoeg uren maakt komt alles goed. Maar we denken niet vaak aan wat het ons innerlijke leven gaat opleveren. Laat staan dat je er dan ook nog ecologische verandering erbij wil bewerkstelligen bij andere. Maar met al mijn jaren werk bij een werkgever is de rode draad altijd geweest dat veranderen tijd kost en effort. Ik wil graag dat mensen ecologisch veranderen en daar eigenlijk ook inkomsten uit genereren. Maar is mijn omgeving denkt vooral aan succes en cijfers. Het is vooral aan jezelf de taak om dicht bij je doelen te blijven en je niet uit het veld te laten slaan door meningen van anderen.  Hierdoor blijft mijn bedrijf mijn kindje. 


Februari 2022

De wereld in brand!

 

Nu de wereld om ons heen in brand staat worden we met de neus op de feiten gedrukt dat we meer moeten gaan kijken hoe we in het (energie) leven staan en wat we moeder aarde allemaal aandoen. We putten haar uit in onze zoektocht naar fossiele brandstoffen.  

Wat ik de afgelopen jaren geleerd heb en ook wil uitdragen aan mijn omgeving is dat we meer zelfvoorzienend moeten worden.

Zo hebben we thuis al zonnepanelen en een warmteboiler. We pompen grondwater op voor de planten. We recyclen producten en we scheidden het afval. We hebben 5 kippen die onze biologische groenterestanten opeten en ons hiervoor in dank heerlijke eieren geven.  Daarbij denken we aan het schoon water verbruik en ik probeer het huis zo schoon mogelijk te houden met natuurlijke schoonmaakmiddelen. Ik kan mij niet meer herinneren dat ik chloor gekocht hebt. 

Dat we ook in kleine tuinen en op balkonnetjes veel meer groente kunnen kweken als we het handig aanpakken. Ik probeer alles uit of het werkt. En wat kan ik dan soms klungelen. Er mislukken projecten maar success er ook hoor! En dan is de voldoening groot.

Gelukkig is ook de investering om dit te gaan ondernemen en durven niet zo groot. Zaai- en stekgrond kost niet veel en we hebben allemaal wel oude potjes lege blikjes of oude wc rolletjes staan om de grond in te doen en dan onze zaailingen de grond uit te kijken. En de vreugde die je dan voelt als het lukt is groot maar als het dan nog groeit en je kunt er een heerlijk recept van maken is de cirkel rond. Er is niets leuker dan je geliefde familieleden te zien smikkelen van je gerechten.

Het plezier hiervan begint al in januari met het bedenken van de indeling van de moestuin. Ik heb 3 bakken van 3,5 bij 0,8 m. En het is elk jaar weer puzzelen wat we willen eten en welke groente erbij elkaar kunnen. Maar ook hoe ik de meeste de opbrengst kan krijgen uit mijn kleine tuintje. Een grote opbrengst is natuurlijk als de planten de hoogte in gaan. Zo verdubbel ik de bak soms wel 3-4 keer in opbrengst.

Klungel en probeer een keer wat uit. Lach om jezelf als er weer eens wat mis gaat.  Niets heerlijk dan lachen en zeker om jezelf.

Maak er wat van,

Veel liefs voor jullie!


Durf te veranderen!

Durf te veranderen!

 

Hoe ben ik in hemelsnaam verzeild geraakt in de wereld van ecologisch, upcyclen en recyclen? Waar is het begonnen en waar ga ik naar toe en waar wil ik naar toe.

Net zoals vele mensen om mij heen is mijn pad in het leven niet altijd gemakkelijk geweest. Na jaren getrouwd te zijn geweest te gaan scheiden met 3 jonge kinderen maakt niet alles gemakkelijk maar wel rijker. Autonomie en zelfstandigheid zijn dan eigenschappen die je door het leven heen slepen. Alle ballen in de lucht houden en zorgen voor iedereen om je heen ( zelfs in je beroep) heeft toch nooit mijn kleine zacht roepende stem in mijn hoofd kunnen kalmeren dat ik een verandering in mijn leven wilde gaan maken. Een sluipende chronische ziekte die ik al jaren bleek te hebben heeft mij heel hard wakker geschud. En mijn zachte stem in het hoofd die riep om verandering de ruimte gegeven om luider te worden. Ik zag iedereen consumeren en jagen naar materialisme terwijl de rust en vervulling van je leven van binnenuit moet komen.  Maar bij het vervullen van deze behoefte is het dan ook fijn als je een partner vindt die dit support en deze visie ook heeft in het leven. En je ook wil meehelpen om dit te gaan realiseren.

Nu was het afgelopen jaar een struggle in mijn hoofd om mijn verlangen en doel vorm te gaan geven. Ik merkte dat ik gevoelig ben voor de ruis uit mijn omgeving en hierdoor toch steeds van mijn pad afdwaalde. Ook zit ik in een leeftijdsgroep waar de mensen het niet zo erg interesseert, milieu, moeder aarde, minder vlees eten, recyclen. Mijn leeftijdsgroep ziet de milieu bewuste 20- en 30tigers als hipsters met baarden en meedoen aan een hype. Ik hoor vaak; ze werken niet zo veel en hebben te veel tijd over. Daarom gaan ze in de hype mee.

Ik wil niet alleen mensen inspireren om milieubewuster te gaan worden maar ook laten zien dat je er niet erg veel geld voor nodig hebt om hiermee een begin te kunnen maken en dat de veranderingen die je maakt iedereen niet alleen bewuster maakt van de natuur en onze voetafdruk erin maar dat het je ook een verrijking in je leven gaat geven. Door deze verandering stap je uit de consumptiemaatschappij.

Veranderingen in gedachte en gedrag moet je in kleine stapjes zetten. Ik ben bewuster gaan nadenken over wat laten we nu na aan onze volgende generatie. Door kleine stappen te maken ben ik er van overtuigd dat iedereen eraan kan bijdragen.  En er zijn nogal wat voorbeelden van kleine stapjes te geven zoals ecologisch wasmiddel, minder lang douchen of van kliekjes van je eten een nieuw gerecht  maken.

En eindelijk een jaar na het starten van mijn bedrijf heb ik een eenvoudig antwoord. We moeten zuinig zijn op de aarde. Iedereen -ook ik- consumeren te veel. We gooien teveel weg wat goed is en gaan niet zuinig en doordacht genoeg om met de schatten van moeder aarde! Ik hoef niets meer te bewijzen in het leven en ga niemand overtuigen om veranderingen te gaan maken MAAR….. denken als een steentje dat in het water gegooid wordt. De cirkel wordt steeds groter en zo gaan er steeds meer mensen aan mijn visie meedoen!

IngridBeckCreations

Wijchen, 1 augustus 2021.

Lees meer »

Blog 2 Vakantie ?!

Vakantie is de ultieme tijd om uit te rusten en bij te tanken. Het geeft ruimte in je hoofd voor de nieuwe ideeën. Bij mij is dit niet anders als bij iedereen. Maar ook om na te denken hoe ik mezelf wil positioneren in de markt en wat mijn drive erbij zal zijn. Ik heb gemerkt dat te veel advies vragen niet altijd goed is. Iedereen bedoelt het goed maar ideeën en opvattingen zijn persoonlijk. En zo zal het ook zijn met mijn website/webshop. Altijd zal er een persoon voorbij komen die er toch een andere visie heeft en deze graag ook tot uitvoer wil zien in mijn bedrijf.  En soms ben ik een pleaser daarin en soms niet! Nu alles een beetje begint te lopen durf ik langzaamaan ook meer deze visie naar buiten te brengen. Ik wil recyclen-upcyclen en het liefst zo ecologisch mogelijk.  Dit is echt wel een worsteling om de juiste producten te vinden maar ook om te bedenken hoe ver zal ik daarin gaan. Maar ik leef met het idee dat je zonder in extremen te vervallen ook veel kunt betekenen en bereiken in de wereld. Als je maar  blijft geloven.

Lees meer »

We zijn online!

De allereerste blog op de dag dat de website wordt gelanceerd. Het is spannend, leuk en een frisse start en het bloed is gekropen waar het niet gaan kon. 

Vanaf jongs af aan ben ik gefascineerd geraakt door meubelfabrieken en meubelwinkels.  De geur van vers gezaagd hout heb ik altijd heerlijk gevonden, en in mijn toenmalige kinderogen werden daar grootse meubels gemaakt.  Nu na jaren van het missen van de geur van hout en metaal toch de stap gemaakt om zelf de meubels te gaan maken en te gaan verkopen.  Maar met alleen een stoel of een tafel vindt ik de huiskamer niet ingericht dus de plannen werden wilder en groter dus er kwam ook nog een webshop bij. Maar ook de ecologische leefstijl hoort bij mij. Dus ik ga proberen om dit te gaan samenvoegen in mijn website