• Gratis verzenden vanaf €50
  • Ecologisch voor mens en dier
  • Diverse betaalmethodes
  • IDEAL betaling

Blog; De wereld in brand

De wereld in brand!

 

Nu de wereld om ons heen in brand staat worden we met de neus op de feiten gedrukt dat we meer moeten gaan kijken hoe we in het (energie) leven staan en wat we moeder aarde allemaal aandoen. We putten haar uit in onze zoektocht naar fossiele brandstoffen.  

Wat ik de afgelopen jaren geleerd heb en ook wil uitdragen aan mijn omgeving is dat we meer zelfvoorzienend moeten worden.

Zo hebben we thuis al zonnepanelen en een warmteboiler. We pompen grondwater op voor de planten. We recyclen producten en we scheidden het afval. We hebben 5 kippen die onze biologische groenterestanten opeten en ons hiervoor in dank heerlijke eieren geven.  Daarbij denken we aan het schoon water verbruik en ik probeer het huis zo schoon mogelijk te houden met natuurlijke schoonmaakmiddelen. Ik kan mij niet meer herinneren dat ik chloor gekocht hebt. 

Dat we ook in kleine tuinen en op balkonnetjes veel meer groente kunnen kweken als we het handig aanpakken. Ik probeer alles uit of het werkt. En wat kan ik dan soms klungelen. Er mislukken projecten maar er lukken er ook hoor! En dan is de voldoening groot.

Gelukkig is ook de investering om dit te gaan ondernemen en durven niet zo groot. Zaai- en stekgrond kost niet veel en we hebben allemaal wel oude potjes lege blikjes of oude wc rolletjes staan om de grond in te doen en dan onze zaailingen de grond uit te kijken. En de vreugde die je dan voelt als het lukt is groot maar als het dan nog groeit en je kunt er een heerlijk recept van maken is de cirkel rond. Er is niets leuker dan je geliefde familieleden te zien smikkelen van je gerechten.

Het plezier hiervan begint al in januari met het bedenken van de indeling van de moestuin. Ik heb 3 bakken van 3,5 bij 0,8 m. En het is elk jaar weer puzzelen wat we willen eten en welke groente erbij elkaar kunnen. Maar ook hoe ik de meeste de opbrengst kan krijgen uit mijn kleine tuintje. Een grote opbrengst is natuurlijk als de planten de hoogte in gaan. Zo verdubbel ik de bak soms wel 3-4 keer in opbrengst.

Klungel en probeer een keer wat uit. Lach om jezelf als er weer eens wat mis gaat.  Niets heerlijk dan lachen en zeker om jezelf.

Maak er wat van,

Veel liefs voor jullie!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.