• Gratis verzenden vanaf €50
  • Ecologisch voor mens en dier
  • Diverse betaalmethodes
  • IDEAL betaling

Nieuwe moestuin

Soms is een idee erg goed maar niet precies geworden wat je voor ogen had. Zo is het ook met mijn moestuin in mijn achtertuin. Ze brengt meer dan genoeg op om van te eten ( ja mijn moestuin is vrouwelijk) maar niet genoeg om te kunnen inmaken, wekken of te fermenteren om ook de "hongerige" winter door te komen. Ook 4 kippen zijn niet genoeg om vaak eieren te eten, dus flexitarier worden met eigen voorzieningen lukt dan niet helemaal. Zeker niet als de dames ook nog van de leg raken! Dus een nieuw plan bedenken. 

Er speelde al een tijdje in mijn hoofd het idee om meer te gaan moestuin via de permacultuur. permacultuur is een vorm van moestuinieren waarbij je met een realistische tijdsbesteding van tijd en geld veel en goed voedsel verbouwd. Dit zonder te spitten en te zwoegen! Maar ook zonder kunstmest en verdelgingsmiddelen. Het is dus ecologisch en duurzaam.  En dat is nu net het motto van mijn leven ecologisch en duurzaam leven. Je werkt dan samen met de natuur niet tegen de natuur en ontwerpt je tuin zo dat je een natuurlijk ecosysteem benaderd. 

Dit is allemaal leuk gezegd en bedacht door mij maar dan moet ik nog wel een moestuin erbij gaan nemen want mijn achtertuin is niet groot genoeg om zelfvoorzienend te zijn. In mijn hoofd kwamen alle criteria naar boven waar de tuin aan zou moeten voldoen zoals niet aan een snelweg of een spoorlijn, vruchtbare grond zou ook erg fijn maar vooral ook op fiets afstand. Maat het allerbelangrijkste was dat mijn hond ook mee kan!

Dus ik ga een rondje googelen en kom op een bostuinvereniging terecht die aan alle eisen van mij voldoet. Nou hoeveel geluk kun je hebben....

 Mijn hart maakte een sprongentje van vreugde toen ik ging kijken. Een moestuin in een bos! En zo zijn wij een aan 300 m2 moestuin gekomen.

De komende tijd ga ik jullie op de hoogte houden van het opzetten van een permacultuur moestuin!

Lieve groet van mij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.